Web Analytics Made Easy - Statcounter

برنامه های متنوعی ویژه ۱۷ رجب، سالروز شهادت حضرت شاهچراغ (ع) تدارک دیده شده است که همه برنامه ها با رعایت فاصله گذاری اجتماعی و نکات بهداشتی همراه خواهد بود.

 خبرگزاری شبستان - شیراز:

نامشان را «احمد» گذاشتند، ایشان فرزند بزرگوار امام موسی کاظم (ع) و از برادران امام رضا (ع) هستند، نام مادر ایشان «ام احمد (س)» است، از القاب ایشان هم می توان به «شاهچراغ» و «سید السادات الاعاظم» اشاره کرد، از تاریخ دقیق ولادت این امامزاده واجب التکریم اطلاعات چندانی در دست نیست، اما در تاریخ آمده است که ایشان توسط پدر ارجمندشان همواره مورد توجه قرار می گرفتند و حضرت موسی بن جعفر (ع) ایشان را مقدم می داشتند و به ایشان بسیار علاقمند بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از القاب مهم ایشان «امین ولایت» است، حضرت احمد بن موسی (ع) پس از شهادت حضرت امام کاظم (ع) مورد توجه برخی شیعیان قرار گرفتند و برخی شیعیان به خیال اینکه چون امام کاظم (ع) توجه بیشتری به ایشان داشتند، ایشان امام بعدی هستند، با حضرت احمد بن موسی (ع) بیعت کردند و پس از این ایشان به منبر رفته و فرمودند: «همانطور که شما در بیعت با من هستید، من خود در بیعت با برادرم حضرت علی بن موسی (ع) هستم.» سپس با اصحاب به خانه امام رضا (ع) مراجعه و با ایشان بیعت کردند، پس از آن امام رضا (ع) در حق ایشان فرمودند: «همچنان که حق را پنهان و ضایع نگذاشتی، خداوند در دنیا و آخرت، تو را ضایع نگذارد.»

ایشان در مدینه منوره در خدمت حضرت امام علی بن موسی الرضا (ع) بودند تا موضوع ولایتعهدی اجباری برای امام رضا (ع) از سوی مامون (لعنت الله علیه) پیش آمد و امام به خراسان تشریف بردند، پس از آنکه حضرت احمد بن موسی (ع) متوجه شدند که مامون قصد از میان برداشتن امام رضا (ع) را دارد، قیام کردند و به هماره 2 نفر از برادران شان به نام های «حسین (ع)» و «محمد (ع)»  از طریق بصره، عزم خراسان کردند و نزدیک به 2 تا سه هزار نفر از خویشاوندان، اصحاب و شیعیان هم با ایشان همراه شدند، هرچه از بلاد می گذشتند بر تعداد همراهان اضافه می شد به گونه ای برخی مورخان تعداد همراهان حضرت را 15 هزار نفر نوشته اند، مامون که از این حرکت مطلع شده بود، دستور داد تا جلوی کاروان گرفته شود و در هر شهری که باشند، آنان را به سمت مدینه بازگردانند، هر شهری این دستور به آنان می رسید، کاروان از آن شهر عبور کرده بود، به جز «شیراز» که حاکم وقت آن «قتلغ خان (لعنت الله علیه)» بود و وی سعی کرد تا جلوی کاروان را بگیرد، این حاکم جبار خواست تا در بیرون شیراز جلوی کاروان را بگیرد اما در جنگی که شکل گرفت شکست خورد، این جنگ سه روز به طول انجامید، پس از آن وی که به رشادت حضرت و یارانشان پی برده بود، خدعه ای اندیشید و به سپاه حضرت حمله ور شد پس از آن لشکر «قتلغ خان» وانمود کرد که شکست خورده و در حال فرار است، از این رو سپاه حضرت هم با دنبال آنان رفت پس از ورود به شیراز، دروازه های شهر بسته شد و سپاه کفر خود را نشان داد و باعث شد تا تمام یاران حضرت به شهادت برسند، حضرت احمد بن موسی (ع) با چند نفر از برادران و یاران خویش مخفیانه در شیراز مدتی زندگی کردند که پس از مدتی جاسوسان محل اختفای ایشان را به دشمن اعلام کردند و قتلغ خان با سپاهی انبوه به سوی آن حضرت روانه و با مقاومت شجاعانه حضرت روبرو شد، دشمن با ایجاد شکاف در محل استقرار ایشان، یک ضربه از پشت سر به ایشان وارد کرد سپس خانه را روی سر ایشان خراب کردند و بدن مبارکشان همانجا مدفون شد، این واقعه بر اساس روایات تاریخی و اسلامی، در روز 17 رجب روی داد.

در زمان امیر عضدالله دیلمی، زنی خواب دید که از محلی در شیراز نوری ساطع می شود، پس از آنکه به اطلاع امیر رسید، محل را مورد جستجو قرار دادند و به پیکر مبارک حضرت رسیدند و ایشان به «شاهچراغ» معروف شدند، پس از آن بارگاهی به روی مقبره آن حضرت شاخته شد که به عنوان نگینی بر تارک شیراز، فارس و جنوب کشور محسوب می شود، در سال 1387 با سفر مقام معظم رهبری (مدظله العالی) به شیراز، این شهر به خاطر وجود امامزادگان متعدد و به ویژه حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) به افتخار «سومین حرم اهل بیت (ع)» نائل آمد.

حجت‌الاسلام «احمد سلامی»، گفت: برنامه های متنوعی ویژه سالروز شهادت حضرت شاهچراغ (ع) تدارک دیده شده است که همه برنامه ها با رعایت فاصله گذاری اجتماعی و نکات بهداشتی همراه خواهد بود.

معاون فرهنگی و تبلیغات اسلامی آستان مقدس شاهچراغ (ع) با اشاره به اینکه مراسم از شب گذشته آغاز شده و امشب همزمان با نماز مغرب و عشا مراسم عزاداری با سخنرانی حجت الاسلام «حسین موذنی» و مداحی «سید مهدی میرداماد» اجرا می شود.

حجت الاسلام «رحیم صفری گرایی»، معاون فرهنگی و اجتماعی اداره ‌كل اوقاف و امور خیریه فارس هم گفت: تمام بقاع متبرکه استان فارس به مناسبت سالروز شهادت حضرت «شاهچراغ (ع)» سیاه پوش شدند.

حجت الاسلام «حسین امیدی»، گفت: مراسم عزاداری سالروز شهادت حضرت احمد بن موسی (شاهچراغ) (ع) به میزبانی کانون های مساجد فارس در حال برگزاری است، این برنامه های فرهنگی مذهبی به صورت مجازی و یا حضوری با رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی شب گذشته در مساجد سراسر استان برگزار شد و مراسم امشب هم ادامه خواهد داشت.

مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد فارس با اشاره به اینکه حضرت شاهچراغ (ع) ولی نعمت مردم فارس و شیراز به حساب می آیند، تاکید کرد: کانون های فرهنگی هنری مساجد فارس با اجرای برنامه های عزاداری، فرهنگی و مذهبی این روز را گرامی داشتند.

وی با اشاره به اینکه برخی کانون ها هم در این ایام اقدام به توزیع بسته های معیشتی کرده و ثواب آن را به روح حضرت شاهچراغ (ع) هدیه کردند، تاکید کرد: طرح «تلاوت نور» از طرح هایی است که از سوی کانون های فرهنگی هنری مساجد فارس برگزار می شود و در کانون های مساجد در این ایام ثواب اجرای این طرح را به حضرت شاهچراغ (ع) هدیه کردند.

حجت الاسلام امیدی گفت: در شهر شیراز کانون فرهنگی هنری «امین ولایت» در مسجد «احمد بن موسی (ع)» بلوار گلستان مستقر است و به فعالیت های فرهنگی می پردازد، این کانون تنها کانونی است که در سطح استان فارس نام مرتبط با حضرت شاهچراغ (ع) دارد.

گزارش: محسن تورع

پایان پیام/130

منبع: شبستان

کلیدواژه: حضرت احمد بن موسی شاهچراغ ع اوقاف و امور خیریه فارس حرم مطهر حضرت شاهچراغ ع حضرت شاهچراغ ع کانون های مساجد فارس شیراز سالروز شهادت حضرت حضرت احمد بن موسی حضرت شاهچراغ حجت الاسلام فرهنگی هنری مساجد فارس امام رضا پس از آن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۷۴۰۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰۰۰ برنامه در فارس طی دهه کرامت اجرا می‌شود

ایسنا/فارس نشست ستاد بزرگداشت دهه کرامت کشور امروز، ۸ اردیبهشت در تالار اجتماعات شهید آیت‌الله دستغیب حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) برگزار و برنامه‌های مربوط به این دهه در سراسر کشور تشریح شد.

در این نشست ابتدا معاون‌ فرهنگی حرم مطهر شاهچراغ(ع) به بیان برنامه‌های تدارک دیده شده برای دهه کرامت پرداخت و گفت: از روز قبل از ولادت حضرت معصومه(س) با برگزاری مراسم پیاده‌روی دختران از بقعه ام احمد به سمت حرم مطهر شاهچراغ(ع) برنامه‌ها را آغاز خواهیم کرد و در بعد از ظهر روز بیستم اردیبهشت‌ماه نیز تجمع دختران فاطمی را در حرم مطهر شاهچراغ(ع) خواهیم داشت.

حجت‌الله طلایی افزود: برنامه غبارروبی توسط خدام از برنامه‌های ویژه‌ای است که هر ساله به مناسبت روز بزرگداشت احمدبن موسی کاظم (ع) برگزار می‌شود و در روزهای ۲۶ و ۲۷ اردیبهشت نیز برنامه‌هایی با حضور کارکنان دولتی لشگری و کشوری و راهپیمایی با محوریت امام جمعه شیراز به مناسبت سالروز ولادت حضرت امام رضا(ع) برگزار می‌شود.

رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی فارس نیز با بیان اینکه جلسه اول ستاد دهه کرامت هفته گذشته با حضور نمایندگان تمامی دستگاه‌های عضو برگزار و برنامه‌ها پیش‌بینی و ابلاغ شده است، گفت: شیوه‌نامه برگزاری دهه کرامت و برنامه‌های پیشنهادی هر دستگاه، در همان جلسه تفکیک شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسین ملک‌مکان افزود: بیش از یک‌هزار برنامه در نقاط مختلف استان به مناسبت دهه کرامت برگزار خواهد شد و در شیراز چند جشن محوری بزرگ با مدیرتی قرارگاه فرهنگ بسیج و سپاه برگزار می‌شود.

برگزاری جشن برادرخواهری و برپایی پاتوق‌های دخترانه در ۱۰ نقطه شهر و همچنین برنامه‌های تشویقی برای سربازان، از جمله مرخصی تشویقی، تقدیر از دختران نخبه در محیط ادارات، آذین‌بندی شهر به مناسبت دهه کرامت، برگزاری محافل قرآنی، شب شعر، اردوهای سیاحتی زیارتی به مشهد و قم، برگزاری مراسم‌های ختم صلوات، ارائه کمک‌های معیشتی به نیازمندان از جمله برنامه‌هایی است که به گفته حجت‌الاسلام ملک‌مکان در دهه کرامت برگزار خواهد شد.

معاون فرهنگی حرم حضرت معصومه(س) نیز از برگزاری بزرگترین اجتماع دختران کشور در روز ۲۰ اردیبهشت‌ماه خبر داد.

حجت‌الاسلام سیداحمد مشرف  همچنین گفت: با تدابیری که اندیشیده شد، دبیرخانه دائمی ستاد ملی تکریم دختران در حرم حضرت معصومه(س) از ابتدای دهه کرامت و به منظور برگزاری ویژه برنامه‌های تکریم دختران و بانوان تشکیل می‌شود.

همچنین مدیرکل فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه از برگزاری دو ویژه برنامه در دهه کرامت خبر داد و گفت: نخستین برنامه، اختتامیه کنگره بین‌المللی حضرت علی‌ ابن محمد باقر(ع) است که در مشهد اردهال برگزار می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمدکاظم موسوی متقی در خصوص برنامه دوم نیز گفت: اختتامیه جشنواره قرآنی کشور در استادیوم شهید شیرودی و با حضور چند هزار نفر از قاریان کل کشور برگزار خواهد شد.

معاون فرهنگی سپاه فجر فارس نیز با بیان اینکه رویکرد سپاه و بسیج در طول سال این است که هر روز، دهه کرامت باشد، گفت: مجموعه سپاه و بسیج در هر پنج ناحیه شهر شیراز فعال است و در ۴٠ نقطه شهر، تدارک برپایی جشن دیده شده است.

محمد رنجبر با بیان اینکه در برگزاری جشن‌ها، دو بحث حجاب و فرزندآوری نیز مد نظر ماست، همچنین از برگزاری یک جشن بزرگ در سالن ورزشی شهید دستغیب شیراز با همکاری تمام دستگاه‌ها خبر داد.

‌رئیس ستاد بزرگداشت دهه کرامت نیز با بیان اینکه شکوه تمدن ایران اسلامی به واسطه مجاهدت و حضور فرزندان امامان معصوم و امام رضا(ع) در کشور ماست، گفت: دهه کرامت بهانه‌ای است برای بیشتر از ولایت گفتن و بیشتر از مکتب اهل بیت(ع) حرف زدن.

حجت‌الاسلام والمسلمین کمال‌الدین خداداده افزود: در روز دختر به‌عنوان آغازین روز دهه کرامت، اگر بتوانیم دختران سرزمینمان را با وجود مبارک حضرت فاطمه معصومه(س) آشنا کنیم، وظیفه اصلی‌مان را انجام داده‌ایم.

وی با تاکید بر اهمیتِ نشان دادن جایگاه زن در تاریخ و تمدن ایران، گفت: امروز برخی‌ها می‌خواهند به دختران ما اینطور القا کنند که شما در جامعه ایران ارزشی ندارید، اما تاریخ گواهی می‌دهد که نه امروز، بلکه آن زمانی که در غرب هیچ حقی برای زن قائل نبود، ایران و اسلام به دختران و زنان بهای بسیاری می‌داد و اگر این نگاه در جامعه ما ترویج شود، بسیاری از مسائل ما حل خواهد شد.

تولیت آستان مقدس احمدی و محمدی(ع) نیز با بیان اینکه ساختار دهه کرامت، فرصتی برای انجام کارهای فرهنگی است، گفت: باید با آمادگی کامل و با بهره‌مندی از ظرفیت تمام دستگاه‌های متولی، از این فرصت استفاده کنیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین ابراهیم کلانتری همچنین به ضرورت فضاسازی مناسب برای برگزاری هرچه مفیدتر دهه کرامت اشاره کرد و گفت: اگر فضای حاکم بر یک شهر، دست تفکر انقلابی و اسلامی باشد، کارهای آن شهر در همان مسیر پیش می‌رود و کارها آسان خواهد شد.

وی با بیان اینکه در ماه‌های رمضان و محرم به دلیل فضاسازی درست، دزدی و گناه کم می‌شود، گفت: باید همه متولیان امر در فضاسازی مناسب همت کنند. به‌خصوص شهرداری‌ها در ایجاد فضای مناسب نقش برجسته‌ای دارند و در کنار آن، مساجد و کانون‌های فرهنگی نیز نقش ارزنده و مهمی دارند. فضاسازی هزینه چندانی ندارد و فقط نباید از آن غفلت شود.

کلانتری همچنین به اهمیت گرامیداشت روز بزرگداشت حضرت احمدبن موسی(ع) اشاره کرد و گفت: همانطور که به حرمت خون شهدا، حرم مطهر شاهچراغ(ع) جنبه جهانی پیدا کرده است، تمامی دستگاه‌ها، صدا و سیما، رسانه‌ها و مراکز مختلف باید همت و همکاری کنند تا روز ششم ذی‌القعده شاهد برگزاری مراسمی باشکوه باشیم.

به گزارش ایسنا، دهه ولایت همزمان با ولادت حضرت معصومه(س) در ۱ ذی‌القعده(جمعه ۲۱ اردیبهشت) آغاز و با ولادت برادر ایشان، امام رضا(ع) در ۱۱ ذی‌القعده(۳۱ اردیبهشت) پایان می‌یابد.

روزهای اول ذی‌القعده به عنوان روز دختر، ۵ ذی‌القعده روز تجلیل از امامزادگان و بقاع متبرک، ۶ ذی‌القعده روز بزرگداشت حضرت احمد بن موسی شاهچراغ(ع) و ۹ ذی القعده به‌عنوان روز عفاف و حجاب نامگذاری شده‌اند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تاریخ شهادت امام جعفر صادق(ع) ۱۴۰۳ + زندگینامه و احادیث
  • بازگشت احمد شهریاری به استقلال
  • استان فارس ظرفیت‌های قابل توجهی در ایجاد زنجیره‌های ارزش دارد
  • مربی اسبق استقلال عزادار شد
  • ویژه‌برنامه‌های دهه کرامت در استان فارس اعلام شد
  • برگزاری بیش از ۷۰۰ برنامه کشوری در دهه کرامت
  • استفاده از زندگینامه شهدای بین المللی در کنگره بزرگداشت ۳ هزار شهید سمنان
  • ۱۰۰۰ برنامه در فارس طی دهه کرامت اجرا می‌شود
  • ماجرای نسبت فامیلی علیرضا قربانی با داور «محفل» از زبان احمد ابوالقاسمی + فیلم
  • پیام تسلیت حجت الاسلام سید موسی موسوی در پی درگذشت ماموستا فخری